Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξένες γλώσσες: Μαθαίνοντας απ΄το σπίτι!




Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή αν θέλεις να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου σε κάποια που ήδη ξέρεις, χωρίς όμως να έχεις χρόνο ή σταθερό ωράριο για να κανονίσεις μαθήματα, υπάρχει τρόπος! Και μάλιστα δωρεάν! Τα παρακάτω sites
θα σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με νέες γλώσσες, που θα μπορέσεις να τις μάθεις από την αρχή χωρίς να έχεις προηγούμενες γνώσεις πάνω σ΄αυτές.


http://www.livemocha.com/ Το livemocha είναι ένα από τα καλύτερα site για την εκμάθηση μιας γλώσσας. Εκεί κύριο ρόλο παίζει η αλληλοβοήθεια μεταξύ των χρηστών. Άτομα που μιλούν σαν μητρική την γλώσσα που θέλεις να μάθεις ή την ξέρουν πολύ καλά σε βοηθούν πάνω σε θέματα γραμματικής, προφοράς και σωστής σύνταξης και το ίδιο κάνεις και εσύ με την -έστω και μια- γλώσσα που γνωρίζεις.
http://www.busuu.com/ Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και το busuu.
http://www.openculture.com/freelanguagelessons Εδώ προσφέρονται 40(!) γλώσσες προς εκμάθηση
http://www.internetpolyglot.com Κυρίως, το site αυτό, αξίζει να χρησιμοποιηθεί για την απομνημόνευση λέξεων και εκφράσεων και όχι τόσο για τη γραμματική και συντακτική ανάλυση μιας γλώσσας.
http://gloss.dliflc.edu/ Μια καλή επιλογή αποτελεί και το gloss.

Επίσης, υπάρχουν και πολλά sites αποκλειστικά για συγκεκριμένες γλώσσες
Για την ισπανική: http://www.castellano.gr/
Για την ιταλική: http://www.arnix.it/…sses-groups.php
Για την τούρκικη: http://www.tourkika.com/
Για την ιαπωνική: http://www.learnjapanesefree.com/
Για την κορεάτικη: http://learn-korean.net/
Ενώ για τη ρώσικη βρίσκουμε κάποια βίντεο, που μέσα από αυτά, μπορούμε να μάθουμε κάποιο βασικό λεξιλόγιο και χρήσιμες εκφράσεις: http://www.russianforfree.com/video.php#top

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου